7/12/2016, 13:29

MIT öğrencileri yeni mikroskobik kamera ile algımızı açacak


Massachusett Teknoloji Enstitüsü (MIT), araştırma görevlileri video kamera ile her bir pikseli salise salise kaydederek çıplak gözle görülmeyen hareketleri algılamamızı sağlayacak.
 
Kare kare çekilmiş fotoğrafların bir bilgisayar programında bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan görüntüler dünyanın aslında ne kadar hareketli ve esnek olduğunu gözler önüne serecek.
 
MIT Yüksek Lisans öğrencisi Neal Wadhwa çalışmalarını anlattı:
 
“Bunlar insanların hayatları boyunca hiç görmediği anlar ve biz onları şimdi görünür kılıyoruz. Kullandığımız mikroskop, çıplak gözle görülmeyecek kadar hızlı ve küçük titreşimleri video yoluyla bizlere aktarıyor.”
 
Video için üretilen yeni yazılım her hareketi piksel piksel ekrana taşıyor. Sonuçlarsa ilham verici. Bir adamın yüzündeki kan dolaşımı ise aslında ne kadar renkli bireyler olduğumuzu bize hatırlatırken, yeni doğan bebeğin nefes alış verişleri ile gözümüzün hareketleri izleyenleri hayrete düşürüyor.
 
Yeni buluş tıp alanı dışında, üzerinden yüzlerce araç geçen köprü ve otobanlarda dayanıklığı ölçmek için de kullanılabilecek.
 
Euronews

X